5198349

Bedrijfssoftwareleverancier Infor gaat enterprise resource planning (erp) oplossing Infor M3 implementeren bij een aantal dochterondernemingen van de Zwitserse zuivelfabrikant Emmi. Het doel is om de internationaal groeiende bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en beter te ondersteunen. In 2020 staat de live-gang bij Emmi Benelux in Tiel op het programma.

De Emmi-vestiging in het VK is in 2018 live gegaan met het erp-pakket. In 2019 volgen de dochterondernemingen van Emmi in Canada en de VS. In 2020 is Emmi-Benelux in Tiel aan de beurt.

Sommige internationale dochterondernemingen van Emmi kampen met verouderde bedrijfssoftware. Emmi Benelux gebruikt bijvoorbeeld nog het erp-pakket Profin. Die oude software staat volgens de zuivelverwerker een fatsoenlijke ondersteuning van de groeiende activiteiten in de weg. De leverancier kiest er voor om één nieuwe oplossing voor deze internationale locaties aan te schaffen. Uiteindelijk is gekozen voor Infor M3. Die cloudapplicatie wordt beschouwd als eenvoudiger te gebruiken dan het SAP-systeem dat op het hoofdkantoor in Zwitserland draait. Op het hoofdkantoor blijft de Zwitserse zuivelproducent overigens gewoon met SAP werken.

Infor M3

Infor M3 (binnengehaald na de overname van Lawson) is een enterprise resource planning (erp)-systeem met specifieke functionaliteiten voor de voedingsmiddelenindustrie. Naast de integratie met financiële en inkoop-systemen zijn er speciale tools voor kwaliteitsbewaking in het productie- en het logistieke proces, en voor tracking en tracing; essentiële aspecten in de zuivelindustrie.Infors dochteronderneming uit Arnhem, Infor Alfa-Beta, dat in 2018 is ingelijfd, is gespecialiseerd in de levensmiddelenindustrie en fungeert als implementatiepartner voor Emmi.

Kaasfondue
Het van oorsprong Zwitserse Emmi is een zuivelverwerker die zowel in als buiten Zwitserland producten produceert en verhandelt voor de detailhandel en de voedingsmiddelenindustrie.

Buiten Zwitserland concentreert Emmi zich op merkconcepten en specialiteiten, zoals de Emmi kant-en-klare kaasfondue, grotgerijpte kaasspecialiteiten en de verschillende Café Latte koude koffieproducten. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim zesduizend man in dienst.