Handshakepng

ExxonMobil meldt dat het een nieuwe samenwerking met Microsoft is aangegaan rond zijn Permian Basin operaties, een olie- en gas exploitatie gebied.

De toepassing van Microsoft-technologieën door ExxonMobil’s XTO Energy-dochteronderneming – waaronder Dynamics 365, Microsoft Azure, Machine Learning en IoT – zal naar verwachting de kapitaalefficiëntie verbeteren en de Permian-productiegroei tot 20.000 olie-equivalente vaten per dag tegen 2025 ondersteunen.

De samenwerking van ExxonMobil met Microsoft omvat een geïntegreerde cloudomgeving die op veilige en betrouwbare wijze real-time gegevens verzamelt van olieveldactiva die honderden mijlen beslaan. De gegevens zullen ExxonMobil in staat stellen om snellere en betere beslissingen te nemen over booroptimalisatie, goede afwerking en prioritering van de inzet van personeel. Belangrijk is dat de lektetectie en de reactietijden van reparaties verder kunnen worden beperkt door verbeterde toegang tot emissiegegevens, waardoor XTO’s vrijwillige acties om methaanemissies te beheersen, worden versterkt .

De platforms van Microsoft, waaronder Azure Data Lake, zullen ExxonMobil in staat stellen snel oplossingen van derden op te nemen op schaal van het Perm. Voorbeelden zijn data-apps voor mobiele velden om de prestaties van de put te optimaliseren en AI-algoritmen voor het analyseren van boor- en voltooiingsgegevens om de prestaties te verbeteren.

Met de extra laag van de intelligente zakelijke applicaties van Microsoft, zoals Dynamics 365, hebben ExxonMobil en XTO een compleet, end-to-end overzicht van de Perm-operaties zo melden de twee partners.