software-defined-infrastructure-hero

De Europese markt voor Internet of Things (IoT) zal dit jaar naar verwachting USD 171 miljard waard zijn, een toename van bijna 20 procent ten opzichte van 2018, zo blijkt uit een studie van IDC. Het jaarlijkse groeipercentage met dubbele cijfers zou zich tijdens de periode 2017-2022 moeten voortzetten naar een omzet van meer dan USD 241 miljard in 2022.

West-Europa neemt het leeuwendeel van de markt voor zijn rekening met Duitsland aan kop, dit jaar meer dan USD 35 miljard. De adoptie van IoT-technologie in andere Europese landen zal ook groeien, waarbij Frankrijk en het VK elk meer dan USD 25 miljard uitgeven, gevolgd door Italië met USD 19 miljard. Midden- en Oost-Europa (CEE) neemt intussen in 2019 7 procent van de totale Europese IoT-inkomsten voor zijn rekening.

Groei IoT consumentgedreven
Het consumentensegment zal het sterkst zijn, met een omzet van meer dan USD 32 miljard. De meest bekende consumententoepassingen hebben betrekking op smart home, personal wellness en connected car. Binnen smart home zullen woningautomatisering en slimme apparaten beide een sterke bestedingsgroei laten zien gedurende de prognoseperiode en zullen ze de consument helpen het snelst groeiende industriesegment te worden met een Samengestelde jaarlijkse groeisnelheid (CAGR) van 20% over een periode van vijf jaar.

IoT in het zakelijke segment
Aan de zakelijke kant zullen producerende bedrijven waarschijnlijk het meeste uitgeven aan IoT dit jaar (USD 20 miljard), gevolgd door nutsbedrijven (USD 19 miljard), retail (USD 16 miljard) en transport (USD 15 miljard).

De IoT-uitgaven tussen fabrikanten zullen grotendeels zijn gericht op diensten die productieactiviteiten en productiemiddelenbeheer ondersteunen. In de sector van de nutsvoorzieningen zullen IoT-uitgaven worden gedomineerd door slimme netwerken voor elektriciteit, gas en water. Omnichannel-operaties zullen de grootste uitgaven in de detailhandel zijn. Bij transport gaat tweederde van de IoT-uitgaven naar vrachtmonitoring en logistieke diensten. De industrieën met de hoogste jaarlijkse groeipercentages gedurende de periode van vijf jaar zullen retail (18,5%), gezondheidszorg (17,9%) en staat / lokale overheid (17,1%) zijn.

Hardware wordt dit jaar de grootste tech-categorie voor IoT, met een omzet van USD 66 miljard, geleid door modules en sensoraankopen. IoT-services volgen met USD 60 miljard, voornamelijk voor traditionele IT- en installatiediensten en niet-traditionele apparaat- en operationele services. De uitgaven voor IoT-software bedragen USD 35 miljard, met een CAGR van 18,9 procent over een periode van 5 jaar. IoT-connectiviteitsuitgaven bedragen in totaal USD 10 miljard.