Adobe en Microsoft breiden strategisch partnership uit | Microsoft

Adobe en Microsoft hebben recent hun eerste set van gezamenlijke oplossingen gepresenteerd, waarmee ondernemingen hun klantbeleving binnen Adobe Experience Cloud, Microsoft Azure en Microsoft Dynamics kunnen transformeren.

Adobe en Microsoft breiden strategisch partnership uit | Microsoft

Adobe en Microsoft hebben recent hun eerste set van gezamenlijke oplossingen gepresenteerd, waarmee ondernemingen hun klantbeleving binnen Adobe Experience Cloud, Microsoft Azure en Microsoft Dynamics kunnen transformeren.


De ondernemingen breiden nu hun strategische samenwerking verder uit om de productiviteit van medewerkers en de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verbeteren.  Vanaf vandaag is Adobe Sign, speler op het gebied van digitale handtekeningen in Adobe Document Cloud, de voornaamste cloud-gebaseerde oplossing voor digitale handtekeningen binnen het productportfolio van Microsoft. Hieronder valt ook Microsoft 365 dat 100 miljoen actieve zakelijke gebruikers per maand heeft.

Daarnaast is Microsoft Teams, de nieuwe chat-gebaseerde werkomgeving in Microsoft Office 365, nu de voorkeursoplossing voor samenwerking binnen Adobe Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud. Adobe maakt, naast de productintegraties, Microsoft Azure ook het belangrijkste cloud platform voor Adobe Sign. Samen zorgen Adobe en Microsoft ervoor dat individuele gebruikers en teams efficiënt kunnen samenwerken, communiceren en beslissen op verschillende apparaten.

Adobe en Microsoft, de leiders in document- en productiviteitssoftware, leveren oplossingen zoals geïntegreerde desktop-tools, innovatieve mobiele apps en cloud-gebaseerde diensten. Naast de uitbreiding van het partnership, blijven de twee bedrijven de mogelijkheden verkennen van kunstmatige intelligentie, analytics en intelligente documentautomatisering, met als doel het verder verbeteren van de productiviteit in de cloud.

De eerste integraties die voortvloeien uit deze samenwerking zullen naar verwachting in de komende weken voor klanten beschikbaar zijn. Het gaat hierbij om de volgende integraties:

De integratie tussen Microsoft Office 365 en Adobe Sign, maakt het mogelijk om snel en veilig documenten elektronisch te ondertekenen via Office 365, waaronder Microsoft Word, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook. Hiermee wordt het digitaal ondertekenen van documenten op ieder apparaat een alledaagse ervaring.

De integratie van Adobe Creative Cloud en Adobe Stock met Microsoft Teams zorgt ervoor dat de creatieve klanten van Adobe toegang hebben tot een samenwerkingsomgeving dat creatieve feedback, hergebruik en besluitvorming zal versnellen. De integratie van Microsoft Teams wordt in de toekomst uitgebreid naar Adobe Experience Cloud.

De integratie van Adobe Sign met Microsoft Teams versnelt het creëren en goedkeuren van elektronische overeenkomsten en het proces van ondertekening tussen teams. De Adobe Sign-app in Microsoft Teams bevat een tab om documenten die een handtekening vereisen te verzenden en een optie waarmee teams documenten kunnen beheren en volgen.

De integratie van Adobe Sign met Microsoft Flow stelt gebruikers in staat om volledige digitale workflows te bouwen door Adobe Sign aan ieder willekeurig Microsoft Flow proces toe te voegen. In de komende maanden zullen organisaties profiteren van de integratie van Flow met andere toepassingen van Microsoft zoals SharePoint, Dynamics en OneDrive.

Beschikbaarheid 

Adobe Sign met Microsoft Dynamics en Microsoft SharePoint zijn al beschikbaar. Nieuwe Adobe Sign integraties voor Microsoft Teams, Microsoft Flow, Microsoft Outlook, Microsoft Word en Microsoft PowerPoint zullen naar verwachting in de komende weken beschikbaar zijn. De integratie van Adobe Creative Cloud met Microsoft Teams zal naar verwachting ook beschikbaar zijn in de komende weken en de integraties van Adobe Document Cloud en Experience Cloud volgen snel.

Bron Artikel.

Bezoek de website van Microsoft.