A critical inflection point for digital transformation | Digitalist Magazine

The next three years will more critical to business survival than the last 50. Why? According to the 2016 Global CEO Outlook from Forbes Insights, “the force and speed with which technological innovation are moving through the economy is creating an inflection point for the business sector.” And with only 5% of organizations mastering their digital strategies to the point of differentiation from their competitors, there is much work to be done.

Lees meer: A critical inflection point for digital...

Microsoft passeert Salesforce op de markt van CRM-systemen | Customer Talk

Op de markt voor systemen voor customer relationship management heeft een verrassende verschuiving plaatsgevonden. Meer dan 10 jaar lang heeft Salesforce de koppositie in deze sector stevig in handen gehad. Marketing automation was dan ook het werkterrein waar dit bedrijf zich als een van de eerste bedrijven op had gericht. Microsoft is pas later in deze markt gestapt, maar heeft inmiddels een succesvolle inhaalslag gemaakt en domineert nu de CRM-markt.

Lees meer: Microsoft passeert Salesforce op de markt van...

Sterkere klantrelaties door integratie LinkedIn Sales Navigator in Microsoft Dynamics 365 | DynamicsHUB

Amsterdam, 10-5-2017. Vorige week woensdag liet Microsoft tijdens het Microsoft Business Forward online event in New York het potentieel zien van de nog prille samenwerking met LinkedIn. Door o.a. Satya Nadella, CEO van Microsoft en James Phillips, Business Applications Corporate Vice President, werd invulling gegeven aan de nieuwste oplossingen binnen het Microsoft Dynamics 365 landschap: de integratie met verschillende LinkedIn tools en Power BI.

Lees meer: Sterkere klantrelaties door integratie LinkedIn...

Microsoft Dynamics NAV 2017 biedt meer integratie | Schouw Informatisering & Microsoft

De integratie-trend met de Office suite die Microsoft inzette met name vanaf Dynamics NAV 2015 wordt onverminderd doorgetrokken naar NAV 2017. Microsoft heeft als ultiem doel dat elke werknemer vanuit een Microsoft business apps ‘cockpit’ al zijn dagelijkse werkzaamheden kan doen, met het ‘all-in’ principe van Dynamics 365 natuurlijk als meest recente voorbeeld. Dit meldt Schouw Informatisering op zijn website.

Lees meer: Microsoft Dynamics NAV 2017 biedt meer...

Microsoft security software is meest populair bij bedrijven met 50 of meer medewerkers | Microsoft

Op het gebied van security-software is Microsoft het meest populair bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers. Antivirussoftware is hierbij buiten beschouwing gelaten. Ruim een derde van de aangetroffen security-oplossingen draagt het Microsoft-logo. Dit blijkt uit analyse van circa 3.200 gesprekken die Computer Profile voerde met IT-managers van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers over het gebruik van security hard- en software.

Lees meer: Microsoft security software is meest populair...

Microsoft Nederland kondigt nieuwe directieleden aan | Microsoft

Dr. Cara Antoine (47) start per 1 januari 2017 als directeur M&O (Marketing & Operations) bij Microsoft Nederland. In deze functie is Antoine verantwoordelijk voor de marketing- en overall strategie van Microsoft Nederland, en met name de digitale transformatie van bedrijven die mogelijk gemaakt wordt dankzij innovaties in de cloud.

Lees meer: Microsoft Nederland kondigt nieuwe directieleden...

Microsoft en MasterCard zetten betalen in Microsoft Dynamics

Microsoft heeft samengewerkt met MasterCard voor e-commerce betalingen via Microsoft Dynamics AX. Onder de noemer Simplify Commerce wordt een pakket diensten aangeboden voor bedrijven die online verkopen, met integratie in het call center en koppelingen naar een wereldwijd netwerk van bedrijven die betalingsverkeer verwerken. Simplify Commerce wordt nu beschikbaar gesteld in 13 landen: Verenigde Staten, Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: telecompaper

Microsoft neemt LinkedIn over

Met de deal is 26 miljard dollar gemoeid.

Het zakelijke professionele netwerk LinkedIn wordt eigendom van Microsoft. De naam 'LinkedIn' blijft onder de deal gewoon bestaan.

Microsoft heeft aangekondigd het zakelijke sociale netwerk LinkedIn te kopen. Onder de deal blijft de merknaam LinkedIn bestaan en blijft de huidige CEO aan. De overeenkomst, waarmee 26 miljard dollar gemoeid is, moet voor het einde van het jaar worden afgerond, zo meldt Microsoft in een persbericht.

Nadella noemt het de eerste grote overname onder zijn bewind. Voorganger Steve Ballmer deed in zijn eindspurt nog een grote overname en kocht telefoonfabrikant Nokia. Nadella heeft zijn oog laten vallen op het sociale netwerk als uitbreiding voor zijn zakelijke mobiele tools. "Het is fantastisch dat dit nu zo bij elkaar is gekomen, maar we denken hier al heel lang over", aldus de Microsoft-CEO.

Bron: Webwereld