Big Data en Data Science worden vaak in een adem genoemd. Maar de vraag is wel in hoeverre deze termen daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn? Wees gerust, ik ga niet proberen een definitie voor Big Data te geven, die zijn er al genoeg. Ik wil wel de spraakverwarring voorkomen die ontstaat door Big Data en Data Science in een adem te noemen. Wij horen namelijk regelmatig bij klanten dat Data Science wellicht niets voor hen is, omdat ze helemaal niet zo veel Big Data hebben.

Lees meer: Kan Data Science zonder Big Data? | Axians

This could well be the year you decide to switch to Dynamics 365.
But what would be in it for you?
We believe that Dynamics 365 is a major asset to the factory of the future. By purchasing a combined subscription to CRM and ERP software through a cloud service, you actually have more resources at your disposal to help you stay competitive. Flawless customer service and flexible organisation are also vital for a business to survive. The hunt for clients is more intense than ever.”
– Filip Bossuyt, CEO Ad Ultima Group

Lees meer: What can you expect from Dynamics 365? | Ad...

De reputatie is Data Science al vooruitgesneld. Door de eerste succesverhalen gaan veel organisaties enthousiast op zoek naar een voorspellend of voorschrijvend model. Ik wil geen spelbreker zijn, maar ook bij Data Science bestaat er geen heilige graal. Het ontwikkelen van een goed model gaat veel verder dan een wiskundig model. Een model dat echte business vragen beantwoordt, hangt sterk af van de data en kennis waarmee het wordt gevoed. En in dat proces staat de spotlight niet op de Data Scientist. (Business)specialisten binnen organisaties vervullen de hoofdrol. Zij kennen niet alleen de business uitdaging, maar weten ook welke factoren van belang zijn. Echte succesverhalen gaan nog een stap verder. Zij moeten uiteindelijk zelf analyses kunnen sturen en uitvoeren. Wij noemen dit ‘Guided Analytics’.

Lees meer: Guided Analytics: het openen van de Data Science...