Bij Internet of Things (IoT) denkt men vaak aan technologie die consumenten gebruiken, zoals wearables of elektronica. De toepasbaarheid is echter een stuk breder dan dat. In deze blog maakt u kennis met de IoT distributieketen en wat deze voor uw organisatie kan betekenen.

Lees meer: De IoT distributieketen – van dok naar magazijn...

Hoe zorgt u dat uw groothandel een kleine bestelling, een fles melk bijvoorbeeld, zo snel en efficiënt mogelijk bij uw klant krijgt?

Waarschijnlijk stelt u zich deze vraag wanneer u uw groothandel spiegelt aan de groten der Aarde, zoals Amazon of Coolblue dichter bij huis.

Achter deze schijnbaar eenvoudige vraag bevinden zich de grootste uitdagingen van groothandels vandaag de dag. En net in deze uitdagingen weten wereldspelers als Amazon en Coolblue zich te onderscheiden.

Lees meer: 3 schoolvoorbeelden voor uw groothandel door...

Door industrialisatie en automatisering neemt de behoefte aan menskracht af. SW-bedrijven hebben steeds meer de uitdaging om, op een arbeidsmarkt met afnemende mogelijkheden en toenemende concurrentie van gezonde werkzoekenden, maatwerk te blijven leveren aan hun doelgroep. De Participatiewet schrijft sociale werkvoorzieningen voor om met minder middelen meer arbeidsgehandicapten aan passend werk helpen. Dit vraagt om een creatieve benadering.

Lees meer: Uitdagingen voor sociale werkvoorzieningen |...

Machines, draagbare fitnesstrackers, thermostaten, koelkasten enzovoorts; ze zijn allemaal steeds vaker verbonden met het internet. Niet alleen een mooie ontwikkeling voor de consument, maar ook voor bijvoorbeeld technische dienstverleners. Het Internet of Things (IoT) geeft namelijk de mogelijkheid om apparatuur te volgen en te waarschuwen wanneer reparatie nodig is. Dat maakt het uitvoeren van routinecontroles en onderdelenvervanging overbodig. En de focus op functionaliteit levert een hogere klanttevredenheid en kostenbesparing door procesoptimalisatie. Met behulp van de juiste software kunnen ook traditionele bedrijven een connected systeem realiseren en proactief meldingen verwerken.

Lees meer: Hoe het Internet of Things proactief onderhoud...

Graag delen we deze op een door Microsoft gebaseerde blog over de mogelijkheden van financiële rapportages in Microsoft Dynamics NAV 2017 met u.

Wist u dat de meest gebruikte financiële overzichten al vanaf de eerste keer dat u inlogt beschikbaar zijn op bij Microsoft Dynamics NAV 2017?

Het is heel eenvoudig: log in op uw Microsoft Dynamics NAV 2017-account en volg deze stappen om uw financiële overzichten direct tevoorschijn te toveren. Klik op de screenshots om een vergrote weergave van de afbeelding te bekijken.

Lees meer: Financiële rapporten in Microsoft Dynamics NAV...